Avokado, Blog

Bacon Avokado

Bacon Cinsi Avokado

Avokado cinsleri nelerdir?

Aynı diğer meyve ve sebzeler gibi avokadonun da farklı cinsleri ve hepsinin belirli bir hasat mevsimi vardır. Bu cinsler fiziksel özellikleri ve lezzetleri bakımından farklılık göstermektedir. Avokadonun dünya üzerinde 500’den fazla cinsi vardır. Ülkemizde ise şu anda 30’a yakın farklı cins avokado yetiştirilmektedir bizde bu cinslerin bir çoğuna ev sahipliği yapmaktayız.

Bacon Avokado

“Bacon” avokado, farklı bir avokado çeşididir ve diğer yaygın olarak bulunan çeşitlerden bazı farklılıklar gösterir. İşte Bacon avokadonun bazı özellikleri ve diğer avokado çeşitlerinden farkları:

  1. Kabuk ve Renk: Bacon avokadonun kabuğu genellikle daha ince ve daha pürüzsüzdür. Bacon avokado, olgunlaştığında yeşil rengini korur ancak bazen hafifçe sararabilir.
  2. İç Et: Bacon avokado, iç eti diğer çeşitlere göre daha parlak yeşil ve kremsi bir dokuya sahiptir. Bu iç et, diğer avokado çeşitlerinden farklı bir lezzete sahip olabilir.
  3. Lezzet: Bacon avokadonun tadı genellikle tatlı, hafif tuzlu ve kremsi olarak tanımlanır. Bazıları diğer çeşitlerden daha yumuşak bir lezzete sahip olduğunu düşünür. Bacon avokado, farklı bir lezzete sahip olduğu için diğer çeşitlerle karşılaştırıldığında kişisel tercihlere bağlı olarak tercih edilebilir. 

Bacon Avokado Nasıl olgunlaştırılır?

Bacon avokadoların olgunlaştırılması için, genellikle aynı şekilde diğer avokado çeşitlerini olgunlaştırırken kullanılan yöntemler kullanılabilir:

  • Oda Sıcaklığında Olgunlaştırma: Bacon avokadoları oda sıcaklığında olgunlaştırabilirsiniz. Sert bir avokadonun olgunlaşma sürecini hızlandırmak için bir bez torbaya veya sofra bezine sarabilirsiniz.Bu, avokadonun etinin daha yumuşak ve yemeye hazır hale gelmesine yardımcı olabilir. Not: Bu yöntemi avokadonun hasatının başlarında yapmayınız. Hassat başlarında avokadolar geç olgunlaşırken hasat sonlarında daha hızlı olgunlaşmaya başlayacaktır.😊

  • Limon veya Elma ile Olgunlaştırma: Bir Limon veya elma ile birlikte bez çantada saklayarak avokadoları hızlıca olgunlaştırabilirsiniz. Bu meyveler etilen gazı üretir, bu da avokadonun olgunlaşmasını hızlandırır.

Olgunlaşma sürecini kontrol etmek ve istediğiniz olgunluğa ulaşmasını sağlamak için avokadonun yumuşaklığını düzenli olarak kontrol edin lütfen.

 

Bacon Avokado Ne Kadar Dayanır?

Bacon avokadoların dayanma süresi; hasat zamanına, olgunluğuna, saklama koşullarına ve ortam sıcaklığına bağlı olarak değişebilir. Ancak genel olarak, bacon avokadoların dayanma süresi hasat edildikten sonra yaklaşık olarak 13 ila 15 gün arasında olabilir. Bu süre, avokadonun olgunluğuna ve saklama koşullarına göre değişebilir.

Bacon Avokadonun Hasat Zamanı Saklama Süresini Ve Lezzetini Nasıl Etkiler?

Avokado için çoğu kişinin bilmediği ve en önemli konulardan birisi de budur. Avokado hasat zamanına bağlı olarak daha uzun veya kısa süre dayanabilir. Mesela bacon cinsi avokado hasatının ilk zamanlarında daha geç olgunlaşır dolayısıyla da daha uzun süre dayanacaktır. Hasat mevsimin sonlarına doğru daha dalındayken olgunlaşmaya ve ağaçtaki meyveler dökülmeye başlayacaktur. Bu sebeple de hasat sonlarında doğru daha kısa süre dayanacaktır. Aynı şekilde bacon avokadonun hasat edildiği tarih lezzetini de etkileyecektir. Bir avokadonun en lezzetli zamanı mevsiminin sonlarına doğrudur. Bir avokado ne kadar geç hasat edilirse o kadar lezzetli olur.

Biz yıllardır avokado yetiştiriciliği ile uğraşıyoruz ve dokuz yıldır internet üzerinden gönderim yapıyoruz. Avokadocu Ayşe ismi ile satış yapmaya başlarken en büyük gayemiz taze ve mevsiminde toplanmış ürünleri sizlere ulaştırabilmektir. Bu sebeple avokadonun lezzetinin tam olarak oturması için her zaman gönderimlerimize bir veya iki hafta sonra başlarız, bu sayede hem taze hem de zamanında toplanmış avokadoları sizlere ulaştırabilmektir. Şimdiden herkese Afiyet Bal Şifa Olsun İnşallah 😊

 

Bacon Avokado Nasıl Saklanır?

Bacon avokado veya diğer avokado çeşitlerini saklarken, taze kalmasını ve olgunlaşma sürecini kontrol altında tutmayı amaçlamalısınız. Bacon avokado veya herhangi bir avokado çeşidini saklamanın en iyi yolları sırasıyla bu şekildedir:

  1. 3 ila 5 gün arasında tüketeceğimiz avokadoları bir birine temas etmeyecek şekilde oda sıcaklığında bekletebilirsiniz Not:Limon ve muz gibi etilen gazı salgılayan meyveler avokadoyu olgunlaştıracaktır. Bu sebeple saklamak için bu meyvelerden uzak turmanız gerekmektedir.
  2. Daha uzun süre dayanmasını istediğiniz avokadoları bir peçeteye ardından da streç folyoya sararak buzdolabınızın sebzelik bölümünde saklayabilirsiniz bu şekilde 10-12 gün dayanacaktır.Tüketeceğimiz avokadoları sırası ile buzdolabımızdan çıkartabiliriz.

İşin püf noktası buz dolabında çok uzun süre tutmamak ve buz dolabının çok soğuk olmadığından emin olmak avokadolar soğuk havayı sevmez ve soğuğa fazla maruz kalırsa donar. Donan bir avokado olgunlaşmaz bir avokadonun donduğunu iç kısmının kararmasından anlayabilirsiniz.

 

Bacon avokado ile ilgili aklınıza takılan her şeyi bizlere sorabilirsiniz. İletişim için aşağıdaki adresleri kullanmanız yeterli olacaktır.
 

Kendi bahçelerimizden en kaliteli ve en taze ürünlerimizi en sağlıklı şekilde sizler için hazırlıyoruz. Sizlere daha kaliteli bir hizmet sunabilmek bizim yıllardır en büyük önceliğimiz bu sebeple görüş, öneri ve şikayetlerinizi aşşağıdaki hatlardan bizimle paylaşabilirsiniz.